Kiezen van het juiste model is een fluitje van een cent.

De specificaties en handleiding van alle Ally modellen vind je in onderstaande .pdf.


ally_katalog_web.pdf

Welke Ally?

FotoOver de Ally

De Ally vouwkano is een open kano, met fantastische eigenschappen. Hij is extreem licht en de vaareigenschappen doen niet onder voor polyester of kunststof boten. Opgevouwen past hij in een plunjezak in de kofferbak van een auto, waar hij geen wind vangt en extra brandstof slurpt. De Ally vraagt thuis minimale opbergruimte en kan mee in het vliegtuig naar verre bestemmingen. Aan het eind van een tocht vouw je hem weer op en je stapt er zo mee de trein in. Opbouwen kan in veertig minuten en demonteren is in een kwartiertje gedaan. 

Verschillende typen

Als je er van overtuigd bent dat een Ally vouwkano in jouw specifieke situatie een geschikte kano is, dan is het kiezen van het juiste model eigenlijk een fluitje van een cent. Twijfel je tussen een valkwater Ally of een allrounder, dan kun je op afspraak natuurlijk ook een keer vrijblijvend komen proefvaren in Akersloot. Ik heb een 15,5 DR vlakwater en een 16,5 DR allround Ally klaar liggen voor een demo en proefvaart. 

Foto
De 15`DR, de kleinere versie van de oer-Ally.
Foto
De 16,5`DR, de oer-Ally en alleskunner.
Foto
De 18`DR, de grotere versie van de oer-Ally is een echte expeditieboot.

De Allrounders

De reeks is opgebouwd rondom de oer-Ally: de 16,5’ DR. Dit is de alleskunner, die twee personen en kampeeruitrusting voor weken kan vervoeren over meren, rivieren en wildwater. Zoals je ziet wordt de lengte van open kano’s weergegeven in de Engelse lengtemaat feet of voet (1 feet = 0,3048 m). De toevoeging DR staat voor downriver, wat inhoud dat hij voorzien is van een extra sterke en slijtvaste bodem zodat hij ook op rivieren gebruikt kan worden. De DR bodem is tegenwoordig standaard in alle modellen.
Van deze 16,5 DR bestaat een kleinere versie, de 15’ DR die vooral voor dagtochten of een beperkte hoeveelheid bagage geschikt is. Of de langere 18’ DR die een echte expeditiekano is waar uitrusting voor een maand of langer in meegenomen kan worden. De 15’ DR, 16,5’ DR en de 18’ DR zijn alleen leverbaar in het groen en herkenbaar aan de licht gebogen kiellijn, waardoor ze wendbaar zijn op stromend water. Hoe korter de boot, hoe wendbaarder natuurlijk. 

Foto
De 15,5`DR, de compacte vlakwater-Ally. Leverbaar in rood en groen.
Foto
De 17`DR is de middenformaat vlakwater-Ally. Leverbaar in rood en groen.
Foto
De 18,5 is de grootformaat vlakwater-Ally. Leverbaar in rood en groen.

De vlakwater kano’s

Naast de allrounders bestaat er een reeks vlakwater modellen. Ook hier in oplopende lengte, afhankelijk van het aantal passagiers en/of de hoeveelheid bagage die je mee wilt nemen: de 15,5’DR, de 17’ DR en de 18,5’DR. De vlakwater boten zijn zowel in het rood als in het groen leverbaar en zijn herkenbaar aan de vlakke en langere kiellijn, waardoor de boot goed rechtuit koerst. Ook de rechte boeg en achtersteven dragen hieraan bij. Omdat deze boten wat smaller zijn dan de allrounders, varen ze lichter en zijn ze dus sneller op vlak water. 

Foto
De kleinste Ally is de 13,7’ DR, een lichte en snelle eenpersoons vlakwaterkano, leverbaar in het groen en in het rood.

De solo

De kleinste Ally is de 13,7’ DR, ook een vlakwatermodel, maar om verwarring te voorkomen zet ik hem even apart. Een lichte en snelle eenpersoons kano, leverbaar in het groen en in het rood. 

Foto
De 16’ DR is een combi voor tochten met bagage en/of kinderen, op vlak en licht stromend water zonder technische moeilijkheden. Alleen leverbaar in groen.

De combi

De 16’ DR is een kruising tussen een allrounder en een vlakwater kano. Een rechte kiellijn, maar wel de gebogen steven, breedte en stabiliteit van de allrounder. Een goede keuze voor tochten met bagage en/of kinderen, op vlak en licht stromend water zonder technische moeilijkheden. Alleen leverbaar in groen. 

Specificaties

Alle lengte- en breedte maten, gewichten en andere specificaties zijn te vinden in de webshop van Allykano.nl, en in de handleiding in het Noors, Duits en Engels (rechtsboven op deze pagina als .pdf). 

Login

© 2009 Tekst: Frank van ZwolFotografie: Jolanda LinschootenDisclaimer

© 2009 Tekst: Frank van Zwol Fotografie: Jolanda Linschooten Disclaimer